De Mikke

Bij de Mikke vogel -en zoogdierenopvang gaan wij in maart 2020 meerdere dagen helpen. Waarbij wij de uitvliegweide gaan snoeien en de aanwezige vijver in de loop van tijd gaan opknappen, ook starten wij met het maken van nieuwe beschoeiing.

De Mikke verzorgd de opvang van zo’n 3000 vogels en zoogdieren in de regio per jaar! Dit gebeurt met een gemotiveerd team dierenliefhebbers.

Felida Big Cat Centre

Afgelopen februari 2020 waren wij met een groep van 8 veteranen 2 dagen aanwezig bij deze opvang voor grote katachtigen. In de opvang wordt plek geboden aan vaak zwaar verwaarloosde en getraumatiseerde grote katachtigen zoals leeuwen en tijgers afkomstig uit het circus, privébezit of dierentuinen. Op deze plek worden ze verzorgd, geresocialiseerd en waar het herstel groot genoeg is bestaat de mogelijkheid van doorplaatsing. De doorplaatsing is dan naar een andere locatie van Vier voeters(four Paws) Lionsrock. Hier kunnen de dieren ongestoord genieten van het leven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving.

Bij Felida hebben wij onder andere de tuin en vooraangezicht van de locatie opgeknapt. Werkzaamheden bestonden uit verven en veel snoeiwerk daarnaast hebben wij ook een plein aangelegd voor de opslag van vervoerskratten. Ook aan het verzoek voor structurele hulp hebben wij kunnen voldoen door het koppelen van een veteraan aan deze organisatie. Hij zal regelmatig op verzoek diverse onderhoudsklussen gaan uitvoeren.

Operation Mackenzie

Onze eerste actie werd opgezet in verband met een terugkeerreis naar Bosnië-Herzegovina omdat wij ook iets voor het land wilde doen naast het bezoeken. Al snel werd er besloten dat het een doel gericht op dierenwelzijn moest zijn. Dit werd uiteindelijk een berenbeschermingsproject van Bears in Mind bekend van het Berenbos in Ouwehand te Rhenen. Hier worden al meer dan 25 jaar getraumatiseerde beren opgevangen. Een van de eerste beren die hier werd opgevangen was beer MacKenzie gered door Britse VN-militairen nadat de beer bij een café tijdens de oorlog in Bosnië was achtergelaten. De beer werd vernoemd naar de toenmalige VN-bevelhebber. Voor ons was het dus logisch en symbolisch om de actie naar deze beer te vernoemen.

Met deze actie haalde wij 6500 euro op mede door een succesvolle veiling op Bronbeek, Op deze veiling werden items geveild die ter beschikking gesteld werden door Anouk, Marco Borsato, Heel Holland Bakt, Guus Meeuwis, Brigitte Kaandorp, Adri van Tiggelen, Veteranenkunst, Dafne Schippers, Ellen ten Damme, Gijs Wanders, Marco Kroon, Karin Bloemen en nog veel meer. De afgelopen jaren is mede met deze opbrengst het onderzoek opnieuw opgestart naar de leefomstandigheden van de Bosnische beer en zijn de gevangen beren gemonitord op hun leefomstandigheden. Er wordt nu zelfs gesproken over de bouw van een Bosnisch berenbos, wij hopen dat wij eventueel bij de bouw betrokken worden.